HIP onderwijs

Al ruim een jaar heeft covid-19 grote invloed op ons leven. Ook in de regio is dat merkbaar. Zo is de druk op zorginstellingen hoog en zijn het onzekere tijden voor veel ondernemers. Ook zijn er studenten die het moeilijk hebben en wordt er veel gevraagd van onze medewerkers. Daar hebben we zorg en aandacht voor.

Met trots kunnen we vaststellen dat ons onderwijs, ondanks alles, is doorgegaan, ook al was het soms in een andere vorm. Sterker nog, de ontwikkeling van HIP (Hybride, Innovatief en gePersonaliseerd) onderwijs heeft juist een vlucht genomen. Vooral dankzij de goede samenwerking met regionale bedrijven en instellingen konden wij een partner in de Euregio zijn. In deze WERKT! aandacht voor HIP onderwijs. De inzet van studenten in het zorghotel Gaanderen, op de vaccinatielocaties van de GGD, bij de Achterhoekse Sportparken en bij het Koningin Beatrixcentrum in Wehl zijn mooie voorbeelden van hybride onderwijs, waarbij ‘schools’ leren en leren in de beroepspraktijk worden gecombineerd. Innovatie wordt zichtbaar door samenwerking met bijvoorbeeld de Smaakacademie en de Technologie & Zorg Academie of het project ‘Digital Twin’ van de opleiding Smart Industry.

Op Mijn School krijgt gepersonaliseerd onderwijs vorm en met het project JongLeren bereiden we studenten voor op een werkend leven, ook als zij meer persoonlijke ondersteuning nodig hebben. Als nieuwe bestuurder van het Graafschap College ben ik begonnen in een tijd die niet gewoon is. Maar als een organisatie onder druk staat, leer je deze sneller kennen. Wat kunnen we goed? Hoe snel kunnen we problemen aanpakken en oplossen? Ik heb een flexibele, innovatieve en warme organisatie aangetroffen die veel zorg heeft voor studenten en medewerkers en volop is verbonden met de regio. Dat spat ervan af! Ons motto Samen.Leren.Delen. heb ik veelvuldig herkend in de manier van (samen)werken. Ik vind het bijzonder motiverend om hierbij betrokken te zijn en draag graag mijn steentje bij. Ik hoop u ook. Veel leesplezier!

Michiel Gerlagh Lid college van bestuur Graafschap College

INHOUDSOPGAVE

image
image

Passende aanpak

image
image
image
image
image

Innovatieve en duurzame samenwerking

image
image
image
image

Leren in de praktijk

DEEL DIT ARTIKEL