EEN ONDERVRAGING OP DE POSBANK

Sarien Shkolnik vormde samen met Mirjam Koster twee en een half jaar het college van bestuur van het Graafschap College. Twee mensen die verschillen, maar ook overeenkomsten hebben. Welke? Dat blijkt als ze, vlak voor het vertrek van Sarien, allebei 25 vragen voorgelegd krijgen, waar ze kort, liefst met ‘ja’ of ‘nee’, op mogen antwoorden. Op verzoek van Sarien vindt het gesprek plaats op de Posbank, vlakbij het hoogste punt. Niet voor niets, zo blijkt. “Tijdens deze crisisperiode treffen we elkaar hier af en toe. Natuurlijk op anderhalve meter afstand. Vanaf dit hoogste punt hebben we een mooi uitzicht op de Achterhoek en Liemers”, aldus Sarien.

25 VRAGEN AAN SARIEN SHKOLNIK EN MIRJAM KOSTER

1. MET DE TRAP, OOK ALS ER EEN LIFT IS

S: Ja M: Ja 2. LIEVER PUMPS DAN SNEAKERS

S: Ja, nog wel M: Ja 3. ZINGEN IN DE AUTO? S: Nee M: Ja 4. IK WAS EEN VOORBEELDIGE STUDENT S: Nee, had toen nog te weinig plezier ontdekt in het leren M: Ja 5. IK LEEF OM TE WERKEN S: Nee M: Nee 6. BEN JE IMPULSIEF? S: Soms M: Ja 7. LIEVER LAWAAI DAN STILTE S: Nee M: Ja 8. HEB JE AFGELOPEN WEEK IETS NIEUWS GELEERD? S: Ja, hoe mooi MS Teams werkt! M: Ja, in deze coronatijd speel ik een nieuw woordspelletje met mijn dochter en daar worden we iedere dag beter in.

9. MBO'ERS ZIJN DE FUNDERING VAN ONZE SAMENLEVING S: Ja! Kijk maar om je heen. Waar heb je geen mbo’ers voor nodig? M: Ja! Mensen die dát niet snappen, sluiten we af van gas, water en licht. Kijk maar eens hoe lang het duurt om zonder een mbo’er weer aan de praat te zijn.

10. HEB JE EEN PERSOONLIJKE HELD OF INSPIRATOR? S: Er zijn veel mensen die inspirerend zijn M: Ja

11. LIEVER EEN DORP DAN EEN STAD S: Nee M: Ja, en jij woont in een dorp en ik in een stad, haha! 12. HEB JE OOIT IETS GEDAAN WAARMEE JE IN DE PROBLEMEN KWAM? S: Dit is nou zo’n vraag om een JOKER op in te zetten, haha! M: Ja, ik liep stage in China, omdat ik me niet goed had aangemeld in het land belandde ik op het politiebureau. Ik kreeg een officiële waarschuwing. 13. LIEVER DELEN DAN VERMENIGVULDIGEN S: Ja M: Ja, want delen is het nieuwe vermenigvuldigen. 14. IK BEN TROTS OP DE ACHTERHOEK S: Ja! M: Ja! 15. IS ER IEMAND NAAR WIENS ADVIES JE ALTIJD LUISTERT? S: Ja M: Nee 16. KUN JE TEGEN VERVELING? S: Ja, steeds beter ook, heerlijk! M: Nee 17. LIEVER BIER DAN WIJN S: Nee M: Deze vraag weiger ik te beantwoorden, haha!

18. VIND JE HET BELANGRIJK WAT ANDEREN VAN JE VINDEN? S: Ja, zeker M: Ja

19. WIL JE ALTIJD WINNEN S: Nee, wel altijd blijven ontwikkelen. M: Nee, maar doe wel het maximale om te winnen. 20. DOCENT ZIJN IN HET MBO IS EEN VAK APART S: Ja, het is een werkomgeving die heel veelzijdig is en in alle fases van je leven kansen biedt. M: Ja, ik durf wel te zeggen dat veel mbo-studenten hun diploma halen ‘dankzij’ hun docent, terwijl het in het hbo ook nog wel eens ‘ondanks’ hun docent is. 21. OCHTENDHUMEUR? S: Nee M: Nee 22. WIL JE IETS UIT HET VERLEDEN GOEDMAKEN? S: Ja, waar ik moeite mee heb, is dat ik collega’s niet altijd meteen herkende als ik ze tegenkwam. M: Nee 23. LIEVER VAKANTIE IN HET EIGEN LAND DAN IN HET BUITENLAND? S: Nee M: Ja

24. LIEVER JE GROOTSTE VRAAG BEANTWOORD DAN JE GROOTSTE WENS VERVULD S: Mooie vraag, nog nooit over nagedacht...Ja M: Ja

25. BEN JE TROTS OP JEZELF? S: Ja, als ik alle plussen en minnen optel, kom ik op plus uit. M: Ja

ACHTER DE SCHERMEN...

DEEL DIT ARTIKEL