Snel en besluitvaardig samenwerken

De samenwerking tussen overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de Achterhoek staat centraal in deze WERKT!. Bestuurlijke partners, een deskundige, maar ook bedrijven en instellingen, docenten en studenten laten hun licht erover schijnen. Het voorwoord is van Peter van ’t Hoog, gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Namens de provincie is hij lid van de Achterhoek Board, het gezicht van de Achterhoekse samenwerking.

“Sinds deze zomer heb ik een bijzondere regio in mijn portefeuille gekregen. De Achterhoek. In dit mooie oostelijke stukje van Gelderland vindt men elkaar. Er is een sterke samenwerking tussen ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties. Sinds 2018 heeft deze nieuwe samenwerkings-structuur een geweldige impuls gekregen. Doel is een krachtige regio die snel en besluitvaardig samenwerkt om de Achterhoek (economisch) sterk en leefbaar te houden. Organisaties werken samen, inwoners ook. Soms subtieler, maar niet minder krachtig! Het woord naoberschap is een begrip in deze regio. Elkaar helpen en samen de schouders zetten onder uitdagingen en initiatieven is een kracht waar de Achterhoek in uitblinkt.

Hoewel ik als gedeputeerde de Achterhoek relatief kort ken, proef ik nu al de kracht van de samenwerking. Ik heb ondernemers, burgemeesters, wethouders, directeuren van organisaties en actieve inwoners ontmoet. Betrokkenen die vanuit een gezamenlijk ambitie met de Achterhoek aan de slag willen om het gebied zo sterk te laten blijven als het nu al is. De saamhorigheid valt me op. Dat was al zo voor mijn aanstelling als gedeputeerde. Een illustratie daarvan is de lancering van de Achterhoekse vlag vorig jaar. Op vele plekken wappert hij statig in de wind. Dit illustreert de Achterhoekse trots. Vanuit de provincie hoop ik de komende jaren veel in de Achterhoek te kunnen zijn en samen met alle partners in de regio een bijdrage te leveren aan de gezamenlijke ambitie van dit gebied.”


Peter van ’t Hoog

Gedeputeerde provincie Gelderland

INHOUDSOPGAVE

Achterhoekse trots

Samen.Leren.Delen.

Hybride docenten zijn de toekomst

DEEL DIT ARTIKEL