De rubriek VRAAGT geeft onze relaties, studenten en medewerkers de kans een vraag te stellen. De studentenraad stelde in de vorige editie van WERKT! een vraag aan de Kaak Group in Terborg.

De beroepsbevolking in de Achterhoek daalt de komende jaren fors. Voor de regio is het belangrijk dat jonge professionals, na het behalen van hun diploma, aan de slag gaan op de regionale arbeidsmarkt. In de vorige editie van ons relatiemagazine beantwoordde de studentenraad de vraag wat bedrijven, onderwijsinstellingen en gemeenten hieraan volgens hen kunnen doen. Dat het in de Achterhoek barst van toonaangevende (internationale) bedrijven die jonge professionals veel te bieden hebben, is bij de leden van de studentenraad nauwelijks bekend. Op hun verzoek gingen we met één van deze Achterhoekse bedrijven, de Kaak Group in Terborg, in gesprek:


Wat heeft de Kaak Group als werkgever te bieden aan toekomstige (jonge) medewerkers?


De kersverse directeur Theo Lammers van de Kaak Group wil deze vraag van de studentenraad graag beantwoorden. Hij merkt dat jonge professionals steeds vaker de regio verlaten, al heeft deze ontwikkeling voor de Kaak Group op dit moment nog geen grote gevolgen.

“We kunnen nog steeds aan goede beroepskrachten komen, maar dat moet ook in de toekomst zo blijven. In de Achterhoek moeten we daarom onze krachten bundelen en ook vooral jonge professionals laten zien wat de regio te bieden heeft”, begint Theo Lammers.

WERK AAN DE WINKEL

“Als ik voor de Kaak Group spreek, hebben wij starters op de arbeidsmarkt veel te bieden. Dat dat bij hen onvoldoende bekend is, betekent voor ons werk aan de winkel. Ondanks dat we ons als werkgever in de regio al best profileren. Zo zijn we aanwezig tijdens de jaarlijkse Talententuin om in gesprek te gaan met studenten of afgestudeerden over de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Ook werken we nauw samen met verschillende onderwijsinstellingen, zoals het Graafschap College. We geven studenten rondleidingen, bieden hen de kans om met ons aan innovatieve projecten te werken en hebben continu stage- en bbl-plaatsen beschikbaar”, zegt Theo Lammers.

OVER THEO LAMMERS

Theo Lammers studeerde Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouw aan de Technische Universiteit van Twente en verhuisde twintig jaar geleden naar de Achterhoek. Hij was werkzaam bij diverse Achterhoekse bedrijven, waaronder Lovink, Hulshof en Hencon. Sinds oktober 2018 is Theo Lammers directeur van de Kaak Group. Daarnaast is hij voorzitter van het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT), een netwerkorganisatie die ‘voor en door ondernemers’ in de Achterhoekse maakindustrie en ICT werkt.

OVER DE KAAK GROUP

De Kaak Group verbindt het traditionele ambacht van broodbakken met geavanceerde industriële bakkerijtechnologie. Het bedrijf biedt een compleet assortiment producten en diensten en een concept van volledige service. De organisatie is wereldwijd actief en heeft zo’n 750 medewerkers, werkzaam op de vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië.

KANSEN EN MOGELIJKHEDEN

“De Kaak Group is een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken. We zijn een innovatief bedrijf en bieden wereldwijd al meer dan 100 jaar apparatuur die bakkerijbedrijven nodig hebben voor de productie van vele soorten bakkerijproducten. Het gaat om een grote verscheidenheid aan lijnconcepten. Van eenvoudige mono productielijnen tot complexe multifunctionele productielijnen. We ontwikkelen en produceren deze lijnen in onze fabrieken en installeren ze bij onze klanten. Daarnaast kunnen onze klanten rekenen op ondersteuning van ons serviceteam”, vertelt Theo Lammers. Het merendeel van de medewerkers van de Kaak Group heeft een technische achtergrond. Zo is er een grote engineeringsafdeling die voortdurend werkt aan het ontwikkelen en verbeteren van (nieuwe) machines. In de fabriek en op locatie werken monteurs aan het bouwen en onderhouden van de productielijnen. “Ook hebben we bedrijfskundigen in dienst, omdat we voornamelijk projectmatig werken, een in- en verkoopafdeling, werken er marketingprofessionals voor ons en hebben we medewerkers die zich bezighouden met de bedrijfsvoering. Kortom, de Kaak Group biedt (jonge) professionals op allerlei gebied veel kansen en mogelijkheden.” De studentenraad heeft juist het gevoel dat er bij regionale bedrijven minder kansen zijn voor starters, omdat veel mensen lang bij hetzelfde bedrijf blijven werken. Volgens Theo Lammers klopt het dat er bij de Kaak Group mensen zijn die lang voor de organisatie werken, maar dat jongeren hierdoor minder kansen krijgen, is volgens hem niet zo. “Er is ook een grote groep medewerkers die 4 tot 5 jaar voor ons werkt en daarna op zoek gaat naar iets anders. Daardoor is er altijd ruimte voor nieuwe vakmensen.”

PERSPECTIEF EN INTERNATIONALE MOGELIJKHEDEN

Voor het aantrekken van professionals is het volgens Theo Lammers van belang dat hen perspectief wordt geboden. “Vooral op het gebied van scholing en ontwikkeling. Bij de Kaak Group krijgen medewerkers de kans om trainingen, cursussen en opleidingen te volgen, zodat zij hun kennis kunnen verbreden of verdiepen. We bieden doorgroeimogelijkheden en dat is vooral voor jonge mensen van belang.” Wat jonge professionals volgens Theo Lammers ook moet aanspreken, is het internationale karakter van de organisatie. “We hebben niet alleen vestigingen in Nederland, maar ook in Duitsland, Frankrijk en Italië en onze klanten zitten over de hele wereld, bijvoorbeeld in Kenia en Australië. Hoe mooi is het als je de mogelijkheid krijgt om voor je werk te reizen of een tijd in het buitenland te verblijven en internationale ervaring op te doen? We zien dat met name onze jonge medewerkers daar oren naar hebben. Ze zijn nog minder gebonden en willen graag wat van de wereld zien. Naast het bieden van perspectief en internationale mogelijkheden is het ook gewoon belangrijk om goede arbeidsvoorwaarden te bieden. Ook dat vinden jongeren belangrijk.”

Theo Lammers is, naast zijn directeursfunctie bij de Kaak Group, voorzitter van het Achterhoeks Centrum voor Technologie (ACT). ACT is een netwerkorganisatie die ‘voor en door ondernemers’ in de Achterhoekse maakindustrie en ICT werkt met als doel verbindingen te leggen. “Harold Vulink is innovatiemakelaar bij ACT. Hij zorgt voor verbinding tussen regionale bedrijven en regionale bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals het Graafschap College, het CIVON en Anton Tijdink Techniekopleidingen. Aan hem zou ik willen vragen:


Hoe zie je jouw rol in het behouden van (jonge) professionals voor de regio?”

DEEL DIT ARTIKEL