OVER EEN LEVEN LANG ONTWIKKELEN

UIT DE BOX

Mohamaad Alkousa (bbl-student), Henk Ledderhof (teammanager Arriva) en Maurice Velthorst (senior relatiebeheerder Graafschap College) beantwoorden een vraag ‘Uit de box’ en vertellen over hun ervaringen met een Leven Lang Ontwikkelen.

Mohamaad Alkousa

Werkte als zelfstandig onderhoudsmonteur in een ziekenhuis in Damascus, Syrië. Vier jaar geleden moest hij zijn geboorteland noodgedwongen ontvluchten. Hij kwam naar Nederland om hier, samen met zijn vrouw en vijf kinderen, een nieuw bestaan op te bouwen. Sinds drie maanden volgt hij één dag per week bij het Graafschap College de opleiding Monteur elektrotechnische installaties (bbl, niveau 2) en werkt hij vier dagen per week bij Sigtenhorst Installatietechniek.

Wat heb je over vijf jaar bereikt?

“De toekomst voor mij en mijn gezin ligt in Nederland. Net als in Syrië wil ik aan het werk als onderhoudsmonteur. Omdat de eisen die hier aan een onderhoudsmonteur worden gesteld anders zijn dan in Syrië, ga ik de komende tijd hard werken om veel te leren en mijn diploma’s te halen. Diploma’s zijn hier heel waardevol. Ook dat is anders in Syrië. Misschien heb ik over vijf jaar een eigen bedrijf en kan ik weer aan het werk als zelfstandige.”

Henk Ledderhof

Werkt bij Arriva als teammanager van de werkplaats in Zutphen. Daar wordt het onderhoud gedaan van treinen die rijden in Achterhoek - Rivierenland en op de Blauwnettrajecten Zwolle – Emmen en Almelo - Hardenberg.

Hoe helpt Arriva medewerkers ‘op weg’ om zich een leven lang te ontwikkelen?

“Bij Arriva willen we elke dag beter worden. Hiervoor zijn goed opgeleide medewerkers, die zich verantwoordelijk voelen voor hun persoonlijke ontwikkeling, van essentieel belang. Daar investeren we dan ook volop in. We leiden nieuwe onderhoudsmonteurs op, verzorgen bijscholing voor onze huidige monteurs en bieden hen doorgroeimogelijkheden. Arriva is een vervoersorganisatie, geen opleidingsinstituut. In het Graafschap College hebben we een goede partner gevonden om in onze scholingsbehoefte te voorzien. Wij willen onze treinmonteurs breed opleiden. Iedere monteur moet een storing kunnen oplossen. Ze moeten daarom over elektrotechnische, werktuigbouwkundige en mechatronische kennis beschikken. Met het Graafschap College hebben we, op maat, een opleidingsaanbod ontwikkeld dat in company wordt aangeboden en dat voorziet in deze behoefte. Daarnaast hebben we een ruim aanbod van interne opleidingen en trainingen, met name gericht op veiligheid, waarmee onze monteurs hun kennis up-to-date kunnen houden. Het is immers cruciaal dat een trein na onderhoud of reparatie weer veilig het spoor op kan.”

Maurice Velthorst

Is senior relatiebeheerder van de sector Techniek & Informatica van het Graafschap College.

Hoe kan het Graafschap College bedrijven adviseren bij het ontwikkelen van hun medewerkers?

“Door technische ontwikkelingen zijn nieuwe beroepen ontstaan, bijvoorbeeld op het gebied van productieautomatisering en -robotisering. Tevens staat de arbeidsmarkt onder druk. Voor veel bedrijven in de industrie is het daarom moeilijk om passend personeel te vinden. Een goed instrument om in te spelen op deze ontwikkelingen is om- en bijscholing van zittende en toekomstige medewerkers. En daar kan het Graafschap College in adviseren. We hebben een breed scholingsaanbod voor werkende of werkzoekende volwassenen en spelen voortdurend in op actuele scholingsvragen van bedrijven. We brengen de behoefte in kaart en komen met een gericht aanbod, dat bestaat uit opleidingen, trainingen of cursussen. Daarbij is veel ruimte voor maatwerk, wat we bereiken door onder andere de inhoud, duur, niveau en aanvang van de scholing nauwkeurig af te stemmen op de behoefte van onze klant.”

Achter de schermen...

DEEL DIT ARTIKEL