ACHTERGRONDEN, NIEUWS, PROJECTEN EN MEER

GRAAFSCHAP COLLEGE DEELT

EERSTE EUREGIONALE BUSINESS JUMP EEN FEIT

Van 17 tot en met 19 december hielden het Graafschap College, het Centrum voor Jong Ondernemen, de Stadtsparkasse Bocholt en drie Berufskollegs uit Bocholt de eerste Euregionale Business Jump. Een groep Nederlandse en Duitse studenten nam deel aan de Business Jump, een cursus die jongeren voorbereidt op het starten van een eigen onderneming. Er was een afwisselend programma samengesteld. De studenten volgden onder meer workshops van succesvolle Nederlandse en Duitse ondernemers en werkten, onder begeleiding van een coach, aan een businessplan. De cursus werd afgesloten met een pitch, waarin de deelnemers hun ideeën presenteerden aan een jury. Het idee (een flexibel stopcontact) van Sem Visser, Thijs Vriezen en Rob Hesseling van het Graafschap College en het idee (een riksja als vervanger van de autotaxi) van Fatih Özden van Berufskolleg Bocholt West, werden door de jury als beste beoordeeld. De winnende studenten kunnen de komende tijd rekenen op extra begeleiding bij het verder uitwerken van hun idee.

BESTE WERKGEVER 2018-2019

Het Graafschap College mag zich ‘Beste Werkgever 2018-2019' noemen. Op basis van de uitkomsten van het medewerkersonderzoek, dat in oktober vorig jaar is gehouden, heeft het Graafschap College in de categorie ‘mbo-scholen’ de maximale drie sterren behaald op het onderdeel ‘werkgeverschap’ en daarom dit keurmerk van onderzoeksbureau Effectory en platform Intermediair ontvangen. Met het keurmerk toont het Graafschap College aan goed in contact te staan met medewerkers en het potentieel te benutten om duurzaam succesvol te zijn. Bijna driekwart (74%) van de medewerkers gaf in het onderzoek zijn mening over de thema’s bevlogenheid, betrokkenheid, tevredenheid, werkgeverschap, vitaliteit, mbo-teamontwikkeling en sociale veiligheid. Gemiddeld beoordelen medewerkers het Graafschap College met een rapportcijfer 7,4. In vergelijking met andere mbo-scholen, die gemiddeld op een 6,8 komen, scoort het Graafschap College dus ruim boven het gemiddelde.


HEEFT U EEN LOGISTIEKE UITDAGING? ONZE STUDENTEN KUNNEN HELPEN!

Heeft u als bedrijf een interessante opdracht, bijvoorbeeld op het gebied van transportplanning, supply chain of voorraadbeheer? Onze tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Manager transport en logistiek (niveau 4) helpen graag! Als onderdeel van hun opleiding krijgen zij de ruimte om, samen met bedrijven in de logistieke sector en/of transportsector, projectmatig aan opdrachten te werken. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie? Kijk dan op onze website: graafschapcollege.nl/bedrijfsprojecten.

KIJRA POLJAKOVIC 'EUREGIONAAL VERKOPER VAN HET JAAR'

Kijra Poljakovic, tweedejaarsstudent Manager retail (niveau 4), mag zich ‘Euregionaal Verkoper van het jaar’ noemen. In november won ze de finale van de Euregionale verkoopwedstrijd die werd gehouden in de Stadhalle in Kleve. Aan een deskundige jury, bestaande uit Nederlandse en Duitse vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijs, liet ze zien dat verkopen een ‘echt vak’ is. Dat haar klant toevallig Duits sprak, maakte Kijra niets uit. Ze wist de producten van haar stagebedrijf Rituals Cosmetics perfect en overtuigend aan te prijzen. “Het was spannend om mee te doen. Ondanks alle zenuwen liep het erg lekker”, aldus de winnares.

VAN ELKAAR LEREN!

Eind januari hield het team Horeca een succesvolle bijeenkomst voor praktijkopleiders en studenten. ‘Van elkaar leren’ stond centraal. Maar liefst zeventig praktijkopleiders en 130 horeca-studenten namen deel. In de ochtend verzorgde Hans Steenbergen (onder meer trendwatcher en hoofdredacteur van Food Inspiration Magazine) een inspirerende lezing over de verduurzaming van de regio, trends en marketing. Na de lunch, die door studenten werd verzorgd, werden verschillende workshops en masterclasses aangeboden. Onder meer op het gebied van kaas, wijn en wild, maar ook over ‘hoe om te gaan met medewerkers in de horeca?’ en ‘omdenken’.

IN DE PRIJZEN!

De Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) organiseert in de regio jaarlijks een kampioenschap. Op 12 en 13 februari streden koks, gastheren/gastvrouwen en managers in opleiding van verschillende roc's, waaronder het Graafschap College, om de prestigieuze titel 'Horecatalent Oost Nederland'. Maar liefst zes studenten van het Graafschap College vielen in de prijzen. Het Graafschap College werd uitgeroepen tot best presterende onderwijsinstelling en beloond met de Sligro-bokaal.

MOOIE RESULTATEN IN KEUZEGIDS MBO 2019

Op 18 december verscheen de Keuzegids Mbo 2019. De Keuzegids vergelijkt alle mbo-opleidingen in Nederland. Het Graafschap College staat met 65 punten (vorig jaar 63,5) op een gedeelde negende plaats. Maar liefst elf opleidingen hebben het predicaat Topopleiding ontvangen omdat zij een score van 75 of meer behaalden. De opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer werd zelfs uitgeroepen tot de beste van Nederland. De Keuzegids Mbo wordt jaarlijks uitgegeven. De gids beoordeelt de behaalde resultaten op basis van cijfers van het ministerie van Onderwijs en op grond van de JOB-enquête. De JOB-enquête is een tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek waarbij studenten een oordeel geven over de kwaliteit van hun opleiding.

DIT ZIJN DE TOPOPLEIDINGEN 2019 VAN HET GRAAFSCHAP COLLEGE!

 • Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer
 • Sport- en bewegingscoördinator buurt, onderwijs en sport
 • Sport- en bewegingscoördinator sport, bewegen en gezondheid
 • Sport- en bewegingscoördinator sport- en bewegingsagogie
 • Sport- en bewegingscoördinator sportinstructie, training en coaching
 • Sport- en bewegingsleider
 • Bedrijfsadministrateur
 • Financieel administratief medewerker
 • Junior assistent-accountant
 • Medewerker beheer ICT
 • Medewerker ICT

DEEL DIT ARTIKEL