DE + VAN DE OPLEIDING JURIDISCHE DIENSTVERLENING

BREDE KENNIS BIEDT
GROOT VORDEEL

Samen met collega’s zoeken naar kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat is wat Glenn Rijmers het liefst doet. “Het succes van een bedrijf staat of valt met de medewerkers. Hun inzet en betrokkenheid bepaalt het resultaat. Daarom wil ik collega’s hierin graag faciliteren. Laagdrempelig en als onderdeel van het team.”

De 25-jarige inwoner van Doesburg is één van de twee HR-adviseurs van SIDN in Arnhem. “Samen met een team van in totaal 170 collega’s beheren wij alle .nl-domeinen in Nederland en zorgen wij voor een stabiel en veilig internet”, zegt Glenn, die in 2013 de opleiding Juridische dienstverlening op het Graafschap College afrondde. In Arnhem werken 110 mensen en in Rotterdam heeft SIDN een meerderheidsbelang in Connectis waar zestig mensen werken.

GROTE LIJNEN

Tijdens de opleiding maken de studenten kennis met meerdere facetten van dienstverlening. “Het is nu iets anders georganiseerd, maar in mijn tijd kon je kiezen uit Sociale dienstverlening, Personeel en organisatie en Zakelijke en bestuurlijke dienstverlening. Ik heb toen de sociale kant gekozen, ik wilde iets
voor mensen betekenen. Tijdens mijn stage op de afdeling WMO van de gemeente Montferland kwam ik erachter dat ik het toch interessanter vond om, naast de menselijke kant, ook over de grote lijnen na te denken.

Ik wilde graag beleid en mens samen laten komen. Daarom ben ik ook verder gaan studeren.”

OP DE WERKVLOER

Dat Glenn ook niet alleen maar met plannen en cijfers bezig wil zijn, blijkt wel uit het feit dat hij als HR-adviseur bewust op de werkvloer tussen de collega’s werkt. “We hebben flexibele werkplekken en meerdere kantoortuinen. Ik werk de ene dag tussen de ICT-collega’s en schuif de volgende dag op een andere verdieping aan bij de stafleden. Ook tussen de collega’s van de ondersteunende diensten laat ik me regelmatig zien. Wij moeten als afdeling geen drempel opwerpen, collega’s moeten makkelijk op ons kunnen afstappen.” Een aanpak die werkt, zegt Glenn. “Iedereen weet ons te vinden bij vragen of als er iets is. Onze rol is daarbij altijd faciliterend. We adviseren en bieden middelen aan, maar de medewerker en zijn of haar leidinggevende werken samen aan een oplossing. Of het nu een opleiding is of een verbeterplan voor een collega die niet naar behoren functioneert.”

“Iedereen weet ons te vinden bij vragen of als er iets is”

DNA

Dat dienstverlening in het DNA van de familie Rijmers zit, blijkt wel uit het feit dat Glenns’ oudere broer dezelfde opleiding heeft gevolgd. “En mijn jongere broertje volgt de opleiding nu in Doetinchem”, lacht Glenn. Het feit dat zijn broer momenteel werkt als senior beleidsadviseur bij de gemeente Bronkhorst, toont volgens Glenn de veelzijdigheid van de opleiding aan. “Hij koos destijds de richting sociale zekerheid en is na zijn stage doorgegroeid.

Hij heeft inmiddels de nodige promoties gemaakt.” Bij zijn broertje ziet Glenn nu hoe het Graafschap College de opleiding verder heeft ontwikkeld en heeft aangepast aan de wensen die de arbeidsmarkt aan de studenten stelt. “In mijn periode leerde je op school alle onderdelen wel kennen, maar ging je pas in je laatste jaar op stage. Nu gaan de studenten al in het eerste jaar op stage. Dat is belangrijk omdat je in de praktijk het beste je favoriete richting kunt bepalen. Ik zie dat als groot pluspunt.”

MEER LEZEN OVER

TWEE OPLEIDINGEN IN EEN

Wat zijn volgens docent HRM Kirstin Beekman de pluspunten van de opleiding? “Studenten hebben brede kennis, omdat ze in feite twee opleidingen in één volgen: Medewerker HRM en Juridisch-administratief dienstverlener. Daarnaast is ook het vakgebied sociale zekerheid ruim vertegenwoordigd in de opleiding. Studenten hebben dus ook kennis van de sociale wetgeving. Naast kennis van juridische zaken en sociale wetgeving, hebben ze kennis van personeelszaken, werving en selectie en communicatie. Zeker in de veranderende arbeidsmarkt is deze brede inzetbaarheid heel erg nuttig voor studenten en bedrijven.” Als ander voordeel noemt ze het kleinschalige van de opleiding en het kleine docententeam. “Dit maakt dat het een persoonlijke opleiding is. Docenten kennen alle studenten. Als er iets is, kan er snel geschakeld worden en zijn betrokkenen snel geïnformeerd. Bovendien zijn er heel goede arbeidsmarktkansen in met name HR, maar ook in de richting van werving en selectie en recruitment.”

DEEL DIT ARTIKEL