Na haar opleiding en een korte carrière in de verkoop/retail, merkte Shival Wesselink dat hier niet haar toekomst lag. Grondig onderzoek volgde en ze koos voor de opleiding Office- en managementsupport bij het Graafschap College. En dat pakte prima uit.

Shival is altijd een makkelijke prater geweest en maakt snel contact met mensen. “Deze opleiding past daar prima bij”, vertelt Shival enthousiast. “Wat ik ook heel prettig vind, is dat er veel aandacht is voor de praktijk. Zo werken we met de ‘Efteling-simulatie’. Dit is een site waarin allerlei praktijksituaties gesimuleerd worden en waarmee je opdrachten krijgt. Een opdracht kan zijn dat je een telefoongesprek oefent met een medestudent of dat er een virtuele klant aan de balie verschijnt die je moet helpen. Deze manier van leren past erg goed bij mij. Praktijkervaring doen we ook op tijdens buitenschoolse activiteiten. Zo was ik laatst gastvrouw tijdens een bijeenkomst op school. We moesten gasten ontvangen en er ook echt representatief uitzien.”

GELEERDE IN DE PRAKTIJK BRENGEN

Een andere praktijkopdracht voor de studenten van het Graafschap College, was meehelpen bij de Special Olympics (zie kader). Studenten van de opleiding Office- en managementsupport bemanden de infobalie. “Ik werd ingezet op zaterdag, tijdens de feestavond. We deelden onder meer de consumptiemuntjes uit aan de begeleiders van de teams. Ook kregen we verschillende vragen, waar we niet meteen antwoord op wisten. Aan ons de taak om de antwoorden te achterhalen en de deelnemers goed verder te helpen. Het leuke was dat we dingen die we op school geleerd hadden in de praktijk konden brengen. Er kwam bijvoorbeeld iemand boos aan de balie. Op school hadden we geleerd hoe we met dit soort situaties om moesten gaan. Dat betekende rustig blijven en de deelnemer kalmeren. En dat lukte goed!”

“Mijn stage is zo leuk, dat ik
bijna niet door heb dat ik ook
aan het leren ben”

FANTASTISCHE STAGE

“Ik heb nu bijna mijn eerste jaar afgerond en loop stage bij Stolwijk Kelderman Accountants en Fiscalisten B.V. Het Graafschap College stopt heel veel energie in het klaarstomen van studenten voor de stage. De school vindt het namelijk belangrijk dat bedrijven ook echt wat aan ons hebben. Als een student nog niet toe is aan een stage of het heel spannend vindt, dan wordt hij of zij daarbij goed begeleid. Ik vind mijn stage fantastisch. Er is een goede sfeer en ik merk dat ik steeds meer dingen mag doen. Ik vind het zó leuk, dat ik bijna niet door heb dat ik tegelijkertijd ook aan het leren ben.”

EXTRA UITDAGING

“Wat ik hoop voor de toekomst? Ik wil graag een leuke baan die aansluit op mijn opleiding, in een bedrijf met een warme sfeer. Mijn baan mag best standaardwerkzaamheden bevatten, zoals de telefoon aannemen en agenda­beheer, maar ik wil daarnaast ook graag extra opdrachten waarin ik uitdaging vind, zoals hand-en-spandiensten verrichten voor andere afdelingen. Naast een leuke baan zou ik graag een fijn gezin hebben. Een soort huisje, boompje, beestje-situatie waarbij alles soepel loopt en ik zaken goed kan combineren, dat lijkt me ideaal!”

SPECIAL OLYMPICS GROOT SUCCES

In het weekend van 8 - 10 juni waren ruim vijfhonderd studenten van het Graafschap College betrokken bij de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen 2018, die op veertien locaties in de Achterhoek werden gehouden. De studenten zetten zich tijdens dit landelijke sportevenement in om de ruim tweeduizend sporters met een verstandelijke beperking en hun zevenhonderd begeleiders de tijd van hun leven te bezorgen. Dat is gelukt! De spelen waren een groot succes. Ruud Verbunt, voorzitter Special Olympics Nederland, roemde alle studenten: “De studenten excelleerden en gaven de indruk al volleerde professionals te zijn”.

DEEL DIT ARTIKEL