MIRJAM KOSTER VRAAGT

HOE BEHOUDEN WE TOEKOMSTIGE PROFESSIONALS?

De rubriek VRAAGT geeft onze relaties, studenten en medewerkers de kans een vraag te stellen. Mirjam Koster, bestuursvoorzitter van het Graafschap College, stelde in de vorige editie van WERKT! een vraag aan de studentenraad.

Mirjam Koster: "Uit onderzoeken blijkt dat de beroepsbevolking in de Achterhoek de komende jaren fors daalt. Voor de regio is het onder meer van belang er voor te zorgen dat huidige studenten, na het behalen van hun diploma, doorstromen naar de regionale arbeidsmarkt.


Wat kunnen bedrijven, instellingen, gemeenten en onderwijsinstellingen in de regio doen om ervoor te zorgen dat toekomstige professionals in de Achterhoek aan het werk gaan?


Best een moeilijke vraag, die de leden van de studentenraad even op zich moeten laten inwerken. De meeste studentenraadleden willen, na het behalen van hun mbo-diploma, doorstuderen aan het hbo. "Dat is een belangrijke reden waarom jongeren wegtrekken uit de Achterhoek", meent Jeffrey Meijer. "In de Achterhoek zijn hier geen mogelijkheden voor. Veel jongeren gaan bijvoorbeeld in Arnhem of Nijmegen studeren. Omdat het openbaar vervoer in de regio minder goed is geregeld, kiezen jongeren ervoor om in de buurt van de hogeschool te gaan wonen. Als ze daar eenmaal gesetteld zijn, komen ze niet zo snel meer terug. Ook niet als ze klaar zijn met hun studie." Als het woord 'woonruimte' valt, haakt Danny van Uum daarop in. "Het is moeilijk om in deze regio aan een betaalbare woning te komen. Je moet aan strenge eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een huurhuis en er zijn ook niet veel betaalbare starterswoningen beschikbaar.

Dan gaan jongeren mogelijk buiten de regio op zoek naar woonruimte." De studentenraadleden zijn het er ook over eens dat er in de regio minder te beleven is voor jongeren. "Als je van avontuur houdt, moet je niet in de Achterhoek zijn", lacht Roos Safy. Ze vervolgt: "Een stad als Amsterdam trekt mij aan. Daar is altijd wat te doen en is het lekker druk." Andere leden van de studentenraad beamen dat. "Er is in deze regio geen studentenvereniging, het uitgaansleven stelt niet zoveel voor en met name in de dorpen zijn weinig voorzieningen, zoals winkelcentra of bioscopen. Als daar verandering in komt, zullen jongeren er eerder voor kiezen in deze regio te blijven."

TAAK VAN DE STUDENTENRAAD

De studentenraad komt op voor de belangen van de studenten van het Graafschap College. De raad wil de kwaliteit van het onderwijs verder verbeteren en zorgen dat de school een nog betere, veiligere en mooiere plek wordt. Om dit te bereiken maken zij gebruik van hun advies-, instemmings- en initiatiefrecht.

TOONAANGEVENDE BEDRIJVEN

Voor de studentenraadleden is het on­duidelijk wat de regio te bieden heeft als het gaat om werkgelegenheid. Het gevoel leeft dat er minder kansen zijn voor jonge professionals, omdat mensen die werkzaam zijn in deze regio lang bij hetzelfde bedrijf blijven werken. Dat het in de Achterhoek barst van toonaangevende (internationale) bedrijven is bij deze studenten niet of nauwelijks bekend. Laat staan wat deze bedrijven toekomstige jonge medewerkers te bieden hebben.

De bedrijven zouden meer aan promotie moeten doen en laten zien wat zij medewerkers te bieden hebben. Rik Tessemaker, die de opleiding Manager transport en logistiek volgt, heeft daar een mooi voorbeeld van. "Toen ik een paar jaar geleden de open dag van het Graafschap College bezocht, kreeg ik niet alleen informatie over de opleidingen. Er waren ook veel bedrijven uit de transportsector en logistieke sector aanwezig. Ze vertelden uitgebreid over hun bedrijf. Je krijgt op die manier een beter beeld van de bedrijven en van wat de regio op het gebied van werkgelegenheid te bieden heeft. Dat zouden meer bedrijven moeten doen."

SMARTHUB ACHTERHOEK

Al geruime tijd zetten ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties zich in om de gevolgen van de bevolkingsdaling in de Achterhoek in goede banen te leiden. Dit door de Achterhoek te presenteren als ‘Smarthub Achterhoek’. Een regio die rijk is aan toonaangevende, innovatieve maakbedrijven met internationale allure. Er wordt samen gewerkt aan baanbrekende product- en proces-innovaties. Ontwikkeling vraagt om talent en daarom krijgt dit talent de kans een rol te spelen bij deze ontwikkelingen. Talloze bedrijven bieden uitdagende stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. Daarnaast wordt gestreefd naar een optimale woon- en leefomgeving en uitstekende fysieke en digitale verbindingen. Kortom, krachten worden gebundeld en ingezet om een dynamisch en bloeiend gebied te blijven waar het bruist van de bedrijvigheid en waar jongeren, stagiairs, afstudeerders en bedrijven naartoe worden gezogen!

VOLGENDE KEER: DE STUDENTENRAAD VRAAGT

Wat heeft de Kaak Group in Terborg als werkgever te bieden aan toekomstige (jonge) medewerkers?

DEEL DIT ARTIKEL