Het zien en ontwikkelen van talent is belangrijk voor praktijkopleiders van mbo-studenten. “Maar het stimuleren van dat talent is misschien wel het allerbelangrijkste. Dat geeft zo veel energie. Zowel de student als de begeleider gaan er beter door presteren”, zo is de stellige overtuiging van Moira Oosterdijk.

Tijdens het Talentengala van het Graafschap College dit voorjaar werd zij gekozen tot ‘Beste Praktijkopleider 2018’. Moira Oosterdijk, verkoopleider bij Optimaal FM, straalt nog steeds als ze vertelt waarom zij gekozen is tot ‘Beste Praktijkopleider 2018’. “Als je op dat podium staat naast de andere vier genomineerden en de jury leest een deel van het juryrapport voor, word je er op dat moment gewoon verlegen van”, lacht ze. Om daarna meteen serieus te vervolgen: “Het maakt me zeker ook trots als je hoort dat studenten die je begeleidt, zeggen dat jij hebt geholpen om hun doelen mogelijk te maken. Doelen die ze in sommige gevallen vooraf zelf als onhaalbaar inschatten. En ik was eerlijk gezegd een beetje verrast te horen dat ze me zien als een vertrouwenspersoon. Ik vind dat geen doel op zich als begeleider, maar als de studenten het gevoel hebben dat ze je echt kunnen vertrouwen, vind ik dat wel mooi.”

TWEEDE NATUUR

Het begeleiden van studenten tijdens hun stage is voor Moira de afgelopen jaren een tweede natuur geworden. “Het begon min of meer toevallig toen ik op de eerste dag bij Optimaal FM de begeleiding van een collega moest overnemen. Hij kreeg een andere functie en ik heb toen de praktijkbegeleiding van de student opgepakt. Dat beviel me erg goed. Ik heb gemerkt dat ik voldoening haal uit het delen van kennis. Ook de contacten met het Graafschap College zijn altijd prettig en betrokken geweest. Dat is belangrijk, om te weten dat school en stagebedrijf op elkaar kunnen terugvallen.”

“Ik wil er veel tijd en energie insteken, maar verwacht in ruil daarvoor wel inzet van de studenten”

MAATSCHAPPELIJKE TAAK

De persoonlijke ambitie om jong talent te begeleiden en stimuleren, blijft voor Moira de voornaamste drijfveer. “Ik vind het belangrijk om jongeren bij hun opleiding te helpen. Helpen bij het opdoen van werkervaring, dat is in mijn ogen ook een maatschappelijke taak van bedrijven. Omdat die stage ze kan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Is deze opleiding wel echt wat ik wil? Wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten? Ben ik op mijn plaats in dit soort bedrijven? Het is mooi om samen met de studenten te kijken naar hun talenten en deze verder te ontwikkelen.”

INITIATIEF NEMEN

De beste praktijkopleider van 2018 benadrukt overigens dat een stageplek bij Optimaal FM meer is dan ‘achteroverleunen en luisteren naar de tips van Moira’. “Ik wil er veel tijd en energie insteken, maar verwacht in ruil daarvoor wel inzet van de studenten. Zij moeten leergierig zijn en dat betekent onder meer zelf initiatief nemen, werk oppakken en verantwoordelijkheid durven nemen. Dat alles binnen de grenzen die wij aangeven, maar ik verwacht wel een pro-actieve houding.

Zeker binnen de commerciële sector waarin wij actief zijn.” De student die deze inzet en motivatie toont, heeft aan Moira echter een goede. “Ja, blijkbaar wel, anders had ik deze award niet ontvangen”, lacht ze. “Als praktijkbegeleider wil ik de studenten ook echt onze praktijk tonen. Dat betekent telefonische verkoop, maar ook 'de weg op'. Klanten bezoeken en nieuwe klanten werven. De administratie die daarna volgt, hoort er ook bij. Ik wil dat ze alle facetten van het werk zien en ervaren.”

KEUZES MAKEN

Niet iedere student vindt alles even leuk, zo ervaart Moira. “Dat hoeft ook niet, zeg ik altijd. Als je maar weet wat het werk inhoudt en welke werkzaamheden erbij horen. Zo zijn er studenten die gewoon gemáákt zijn voor de actieve sales, terwijl een andere groep zich prima thuis voelt in een meer administratieve rol. Die taakverdeling is er straks in ‘het echte bedrijfsleven’ ook, dus met die ervaring kunnen de studenten nog beter kiezen. En dat is voor de studenten een van de belangrijkste opbrengsten van een stage.”

“Maak gebruik van de kwaliteiten van jong talent”

Moira Oosterdijk


Leeftijd

45 jaar


Carrière

is van 1998 tot en met 2011 werkzaam als accountmanager en verkoopleider bij Keizerstad FM in Groot Arnhem en Nijmegen en later ook in Ede en Apeldoorn. Na een jaar als senior accountmanager bij Radio NL, de zender die de frequenties van Keizerstad FM heeft overgenomen, gaat Moira tot juli 2015 als senior accountmanager aan het werk bij Hijink Advocaten. In 2015 wordt ze benaderd door Optimaal FM/Regionaal Mediacentrum REGIO8 om leiding te geven aan de afdeling Sales.


Privé

Pleegouder, alleenstaand.


Passies

‘Onder andere sales, muziek, creativiteit en genieten van het leven.’

Stagebedrijf waarborgt toekomst

Moira Oosterdijk kan het iedere ondernemer in de Achterhoek aanbevelen: ‘word stagebedrijf’. “Los van het feit dat ik het als een verantwoordelijkheid van bedrijven zie om jong talent verder op te leiden, kan ik het iedereen aanraden. Natuurlijk, als begeleider moet je tijd en energie investeren, maar als je dat doet, krijg je er ook bijzonder veel voor terug. Maak de jongeren onderdeel van het team en geen manusje-van-alles. Als je dat laatste doet, kost het alleen maar energie. Maak gebruik van de kwaliteiten van jong talent. In mijn ogen een belangrijke voorwaarde om de jongeren te behouden voor de regio en dus voor de toekomst van een gezonde regionale economie”

DEEL DIT ARTIKEL