ACHTERGRONDEN, NIEUWS, PROJECTEN EN MEER

GRAAFSCHAP COLLEGE DEELT

STUDENTEN BOVENGEMIDDELD TEVREDEN!

Uit de JOB-monitor 2018 blijkt dat studenten van het Graafschap College boven-gemiddeld tevreden zijn. Op alle thema's die tijdens dit tweejaarlijkse landelijke tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten aan bod komen, scoort het Graafschap College op of boven het landelijk gemiddelde. De scores van 2018 zijn ongeveer gelijk aan die van 2016. Ruim 67% van de studenten van het Graafschap College nam deel aan het onderzoek en daarmee is de respons ten opzichte van 2016 gestegen (61,3%).

ZOMERONDERNEMER BINDT EN BOEIT ONDERNEMENDE JONGEREN

In de Achterhoek werd afgelopen zomer voor het eerst ZomerOndernemer georganiseerd. Het vindt door heel Nederland plaats en helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het starten van een eigen bedrijf. "Het Graafschap College vindt het belangrijk om ondernemerschap bij jongeren te stimuleren en is daarom als partner betrokken bij het project. Het is belangrijk om ondernemende jongeren aan de regio te binden, bijvoorbeeld door ze hier een netwerk te bieden", aldus Nahied Rezwani, sectordirecteur Economie & Dienstverlening. Evert Stroet werd deze editie door de jury uitgeroepen tot 'ZomerOndernemer Achterhoek 2018'. In oktober mag hij, samen met achttien andere finalisten, de Achterhoek vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van ZomerOndernemer. Op 22 juli 2019 gaat de tweede editie van ZomerOndernemer van start. Mogen de deelnemers ter inspiratie uw bedrijf bezoeken? Ga naar: www.zomerondernemer.nl

RUIM 500 STUDENTEN AAN DE SLAG BIJ SPECIAL OLYMPICS

Op 8, 9 en 10 juni vonden op veertien locaties in de Achterhoek de Special Olympics Nationale Spelen 2018 plaats. Meer dan 2.000 sporters met een verstandelijke beperking en 700 coaches en begeleiders namen deel aan dit sportevenement. Ruim 500 studenten van tien verschillende opleidingen van het Graafschap College werden ingezet, tijdens het evenement. De activiteiten waarvoor de studenten werden ingezet passen bij hun opleiding. Er werden eisen gesteld aan de kwaliteit van hun inbreng. De betrokkenheid bij het evenement past bij de hybride leeromgeving die het Graafschap College studenten wil bieden: "Geef studenten verantwoordelijkheid en sluit aan bij de beroepspraktijk. Daar leren ze het meest van", aldus sectordirecteur Theo Blom. In de rubriek 'Shival WERKT' vertelt Shival Wesselink, student van de opleiding Office en managementsupport, onder andere over haar ervaringen als medewerker bij het evenement.

BESTE PRAKTIJKOPLEIDER, MEDEWERKER EN STUDENT GEKOZEN TIJDENS TALENTGALA

Eind mei vond in Schouwburg Amphion het Graafschap College Talentengala plaats. Een gala dat jaarlijks wordt georganiseerd door studenten van de opleiding Marketing en communicatie. Moira Oosterdijk van Optimaal FM werd uitgeroepen tot 'Beste praktijk-opleider', conciƫrge Tonny ten Barge kreeg de titel 'Beste medewerker' en student Technisch specialist personen-auto's Cas de Jongste mag zich een jaar lang 'Beste student' noemen. Er kwamen maar liefst driehonderd inzendingen voor de drie categorieƫn binnen. Een jury koos uiteindelijk de drie winnaars. In deze editie komt in de rubriek 'SPREEKT' Moira Oosterdijk aan het woord. Tonny ten Barge heeft deze keer het voorwoord verzorgd. Online Deelt Graafschap college nog meer.

NIEUWE LOCATIE SPORTWEG OFFICIEEL GEOPEND

Op 16 oktober werd de nieuwe locatie Sportweg officieel geopend door burgemeester Boumans van Doetinchem. Reden voor een week met feestelijke activiteiten. Voor genodigden, de buurt, maar vooral ook voor studenten en docenten. De nieuwe locatie biedt plaats aan zo'n 700 studenten van de opleidingen Sport en bewegen en Defensie en veiligheid (veva) en onderdak aan Sportservice Doetinchem en SportmedX. Klaassengroep uit Dinxperlo was verantwoordelijk voor de bouw, het ontwerp is van Architectenbureau Cepezed uit Delft. De school is 100% elektrisch; er is geen gasaansluiting en het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid. Dankzij de ligging, op Sportpark Zuid, hoeven studenten en docenten minder te pendelen tussen school en verschillende sportaccommodaties, omdat deze zich (bijna) allemaal op Sportpark Zuid bevinden.

BEKIJK HIERONDER DE 360 GRADEN TOUR VAN DE NIEUWE LOCATIE

PRAKTIJKOPLEIDERS BEOORDELEN SAMENWERKING MET VOLDOENDE

Ruim duizend leerbedrijven in de regio hebben in juni hun mening gegeven over de samenwerking met het Graafschap College. We zijn blij met deze betrokkenheid. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat praktijkopleiders de samenwerking met het Graafschap College gemiddeld met een 7 beoordelen. Ondanks deze ruime voldoende zijn de praktijkopleiders op een aantal punten kritisch. Bijvoorbeeld over de manier waarop ze worden betrokken bij het onderwijs, de aansluiting van de lessen op de praktijk, hun invloed op het onderwijsprogramma en het onderlinge contact. Het vorige tevreden-heids-onderzoek dateert van 2016. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek stelde het Graafschap College zichzelf een aantal verbeterdoelen. Deze hadden onder andere betrekking op de bereikbaarheid van de praktijkbegeleiders, de voor-bereiding op de stage en de be-kend-heid met betrekking tot het ta-ken-pakket van de stagiair(e). Uit het recente onderzoek blijkt dat we 93% van de gestelde doelen hebben behaald. Waar we ook blij mee zijn, is dat het aantal bedrijven dat docentstages en gastlessen wil verzorgen ten opzichte van 2016 is gestegen. Voor het Graafschap College is er werk aan de winkel! Het Graafschap College wil de relatie met het werkveld verder verbeteren.

Een goed contact met bedrijven en instellingen is essentieel voor het up-to-date houden van de opleidingen en het op peil houden van het vakmanschap van docenten. De komende tijd worden op opleidingsniveau de behaalde resultaten verder geanalyseerd. Op basis van deze analyse worden door de teams verbeteracties geformuleerd en uitgevoerd.

DEEL DIT ARTIKEL